Brand på Tarkett

Broby –Om branden spridit sig vidare till den stora silon hade vi haft att göra här i flera dygn, konstaterar räddningsledare Anders Olofsson vid Räddningstjänsten i Kristianstad.
Publicerad 2 mars 2010 • Uppdaterad 30 november 2021

–Om branden spridit sig vidare till den stora silon hade vi haft att göra här i flera dygn, konstaterar räddningsledare Anders Olofsson vid Räddningstjänsten i Kristianstad. Branden upptäcktes vid halv ett-tiden på eftermiddagen. Räddningstjänst från Broby och Kristianstad larmades till fabriken i Hanaskog, likaså polis och ambulans. Lokalerna hade då rökfyllts och fått utrymmas. Tidigt lyckades brandmännen lokalisera elden till ett fläkthus uppe på taket, där trämaterial på tork fastnat och börjat brinna. Elden spred sig in i ett stålfilter. –Branden fick en väldigt liten omfattning, men hann ändå förstöra vissa centrala delar av produktionen, säger Anders Olofsson. Branden antogs vara helt släckt omkring 40 minuter efter att den upptäckts. För säkerhets skull stannade dock släckningspersonal kvar under eftermiddagen. Tarketts underhållschef Bengt-Olle Olsson konstaterar att produktionen under dagen påverkades kraftigt. –Två avdelningar kommer inte att kunna vara igång förrän i morgon bitti (onsdag), säger han. Hur mycket pengar som gått förlorade vågar han inte spekulera i.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.