Bröder har byggt ny verkstad

Osby Det var vid årsskiftet som Tommy Adolfsson och Kenth Adolfsson flyttade in i den nya lokalen.
Osby • Publicerad 3 mars 2010 • Uppdaterad 13 december 2021
Bröderna Tommy och Kenth Adolfsson har investerat i en ny verkstad och flyttat sin verksamhet efter mer än 30 år. Nu har de också ingått i konceptet för ett större mekanikerföretag med service och reparationer. Affärschefen på Mekonomen i Osby
Bröderna Tommy och Kenth Adolfsson har investerat i en ny verkstad och flyttat sin verksamhet efter mer än 30 år. Nu har de också ingått i konceptet för ett större mekanikerföretag med service och reparationer. Affärschefen på Mekonomen i Osby

Det var vid årsskiftet som Tommy Adolfsson och Kenth Adolfsson flyttade in i den nya lokalen. En stor, luftig och ljus verkstad fylld av moderna verktyg. Tidigare har de hyrt in sig i lokalen på en bensinmack i närheten, där de både reparerat bilar och sålt bensin. Efter mer än 31 år i verkstaden ville ägaren sälja och bröderna bestämde sig då för att bygga nytt någon kilometer därifrån.

utbildade fordonsmekaniker och har decennier av erfarenhet inom verkstadsindustrin. Tommy Adolfsson arbetade femton år som anställd innan han tillsammans med sin bror tog steget att starta sin egna verkstad år 1978. – Det är ett kliv uppåt att starta eget företag, men man får hålla reda på mycket med pengar och annat. I början var det inte så mycket pappersarbete, det är mera nu med bokföring och kassaregister, berättar Tommy Adolfsson.

tagit ännu ett stort steg med företaget då de investerat i en ny lokal ett par nya maskiner. Bygget påbörjades i oktober, bara någon månad tidigare hade de köpt marken i närheten av Kristianstadvägen och fick verkstaden färdigställd till årsskiftet. – Kommunen ställde upp snabbt och smidigt med en tomt. De ville nog att vi skulle bli kvar här i Osby. Förut stod här ett gammalt hus, som vi nu har rivit, berättar Kenth Adolfsson.

i förnyelsen har deras företag gått in i Mekonomens koncept. De följer nu deras system och får reservdelarna från företaget. – Det är bra att ha ett stort företag bakom sig, kommenterar Tommy Adolfsson. Fördelarna är bland annat att deras kunder kan få betalningarna uppdelade och att verkstaden får en bättre marknadsföring, bland annat genom tv-reklam. – Vi har samarbetat i många år och det har fungerat utmärkt. I konceptet ingår bland annat att det ska vara snyggt och iordning i verkstaden och det har detta företaget, säger Andreas Liljenberg, affärschef på Mekonomen i Osby.

genomför de olika typer av reparationer och service för alla typer av bilar, såväl nya som gamla. Just servicen är en av de stora delarna, där bilarna ska underhållas och delar ska bytas ut med jämna intervall. – Vi är också ganska ensamma med att göra hjulinställningar på däck, också renoverar vi bilar inför besiktningen, säger Kenth Adolfsson.

dag har de en Volvo på liften, där kamremmen ska bytas. Det är något som bröderna har gjort många gånger förut. Nuförtiden görs mycket av arbetet med hjälp av datorer, där bilens egna dator berättar vad som är fel. Förr handlade det mer om att skruva och meka. Det är något som de två bröderna planerar att fortsätta med i flera år. – Jag tror nog att vi kan hålla på i en 15-20 år till, säger Kenth Adolfsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.