Siesta rivstartar med tungt gäng

Kultur och Nöje Thåström har själv fått vara med och bestämma uppställningen och utformningen denna kväll.
Publicerad 3 mars 2010 • Uppdaterad 14 december 2021
Torsdagen bjuder på många stora akter som Johnossi
Torsdagen bjuder på många stora akter som Johnossi

Thåström har själv fått vara med och bestämma uppställningen och utformningen denna kväll. Det var något Siesta beslutade sig att erbjuda, för att göra denna första gång man använder stora scenen redan från start till en speciell händelse. – För mig är Thåström lite av en drömartist när det gäller att hitta en lite äldre målgrupp. Han har en väldigt speciell fanskara, säger Micke Fredholm. Först ut blir Ossler, som stått vid Thåströms sida sedan mästerverket Skebokvarnsv. 206 och som turnerat tillsammans med honom i vinter. I eget namn har han gett ut fem kritikerrosade plattor. Andra akt blir Johnossi, som fungerat som Thåströms förband under vinterturnén. Duon har varit oerhört framgångsrik det senaste året och gjorde tidigare i år succé på P3 Guldgalan med nya singeln What's the point. Och sist ut blir alltså Thåström, som nyligen sammanfattade sin långa karriär med samlingsalbumet Be-Bop-A-Lula hela jävla dan". Siesta blir Thåströms enda sommarspelning – Jag vet inte om de kommer att köra något tillsammans, men det blir en jäkligt speciell kväll, säger festivalgeneral Fredholm. Som om det inte var nog kommer Dinosaur Jr och Built to Spill också att spela under torsdagskvällen. – De spelar på scen 2, säger Micke Fredholm. Med denna tunga inledning hoppas Siesta sälja betydligt fler endagarsbiljetter än man gjort tidigare. – Av förra årets 9 000 biljetter var endast omkring 1 200 endagsbiljetter, säger Micke Fredholm. I år hoppas Siesta fylla festivalområdet, som kan ta emot 12 000 besökare. Efter torsdagens rivstart återstår namn som Röyksopp, The Hives, Dead Prez, Bob Hund, The Radio Dept. Amanda Jenssen med flera på programmet. – The Hives och Röyksopp lär komma på varsin dag men vi har ännu inte spikat spelschemat för resten av festivalen. Siestafestivalen hålls i Hässleholm den 27-29 maj.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.