Bra resultat för Skånemejerier

Nyheter Koncernens vinst efter finansnetto uppgick till 29,5 miljoner kronor jämfört med 0,2 miljoner året före.
Publicerad 4 mars 2010 • Uppdaterad 29 november 2021

Koncernens vinst efter finansnetto uppgick till 29,5 miljoner kronor jämfört med 0,2 miljoner året före. Styrelsen föreslår att fyra öre per kilo mjölk betalas ut till bönderna i så kallad efterlikvid och att medlemmarna får en procents ränta på sitt insatta kapital. Skånemejerier var tidigare under året nära att förlora stora kunder. I bokslutet skriver företaget att det var tack vare omfattande protestaktioner som den negativa trenden kunde vända. "Konsumenternas stöd har varit fantastiskt. Så gott som alla våra produkter har sålt över förväntan och vi har lyckats få nya kunder, bland annat i Danmark, där vi numera säljer vår mjölk via Dansk Supermarked", säger vd Björn Sederblad i en kommentar. Skånemejeriers omsättning var förra året nära tre miljarder kronor, i stort sett oförändrat jämfört med 2008.

Eva Emmelin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.