Dämme i Ballingslövssjön?

Hässleholm –Det är ungefär samma problem som vi har i Finjasjön och det som kommer att diskuteras vid det möte man ska ha på måndag kväll kl.
Hässleholm • Publicerad 4 mars 2010 • Uppdaterad 30 november 2021

–Det är ungefär samma problem som vi har i Finjasjön och det som kommer att diskuteras vid det möte man ska ha på måndag kväll kl. 19 i Ballingslövs skola kommer bland annat att handla om det går att dämma för att behålla vattnet i sjöarna., säger vattenexperten Kurt Hagenrud som länge varit involverad i Finjasjön, i dess olika faser samt med dämmet som byggdes i fjor vid sjöns utlopp i Almaån. – Det är i Lilla å som man i så fall måste dämma. Men det kan vara en lång väg att vandra innan det kan bli en vattendom. Lille å är enda utlopp från sjösystemet. Vi den kommunala badplatsen Sjömellet var det i fjor endast en halv meter vatten och det är ju inte speciellt roligt. Det här hänger samman med de sjösänkningar som gjordes för åtskilliga år sedan. Så problemen är väldigt likartade som de problem man har eller har haft med vattenståndet i Finjasjön. Ottarpssjön och Ballingslövssjön är i princip ett par långsträckta tvillingsjöar som står i förbindelse med varandra. Detta sker genom en liten kanal vid badplatsen Sjömellet. Enligt uppgift så är sjöarna rika på fisk främst aborre, gädda och gös. Ottarpssjön är framför allt en populär pimpelsjö bland tävlingsfiskare. Man anser också att sjöarna påminner en hel del om Tjörnarpssjön och det gäller även närmiljön då södra stambanan passerar förbi. Det innebär naturligtvis ett visst buller från det otal tåg som trafikerar en av landets viktigaste järnvägslinjer.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.