Emma Unkuri på väg till Vittsjö

Sport – Emma Unkuri har skrivit på för oss men jag vill inte kalla henne hundra klar eftersom vi inte har fått pappren från förbundet än.
Sport • Publicerad 4 mars 2010 • Uppdaterad 14 december 2021
Emma Unkuri
Emma Unkuri

– Emma Unkuri har skrivit på för oss men jag vill inte kalla henne hundra klar eftersom vi inte har fått pappren från förbundet än. Kristianstad säger att de har skickat in dom och att det är okej att hon spelar träningsmatchen mot Jitex på söndag. Men jag vågar inte räkna henne som vår spelare ännu, säger Thomas Persson som är ny tränare i Vittsjö GIK. Sedan Unkuri kom till Kristianstads DFF 2007 har hon varit en pålitlig målgörare i division två-laget Kristianstadstjejerna. Hon har dock inte lyckats slå sig in i a-laget. Thomas Persson tänker använda den 20-åriga Perstorpstjejen som anfallare eller yttermittfältare. – Hon har en spetskvalitet i sin snabbhet. Hon är ganska irrationell i sitt spel och kan säkert bli bra. Sedan har hon en del att jobba med, till exempel passningsspelet, säger Vittsjötränaren som har fått ihop en slagkraftig trupp. – Framförallt har vi en lite större trupp än ifjol. Jag tror nog att det kan bli bra men det krävs alltid att vissa spelare får vara hela. I år slår vi inte ur underläge på samma sätt som förra säsongen då de flesta trodde att Vittsjö skulle åka ur. Nu kan jag tänka mig att många tror att vi ska tillhöra topp tre och det blir en ny situation för tjejerna. Efter den inställda matchen mot Halmia väntar första träningsmatchen på söndag. Jitex, som vann Söderettan 2009 och spelar allsvenskt i år, står för motståndet. –Tufft men samtidigt stimulerande. Det blir en möjlighet att jobba med försvarsspelet och ligga rätt i positionerna. I truppen finns bara mindre skavanker och i stort sett alla spelare är tillgängliga. Långtidsskadade Tanja Pihlblad är på god väg tillbaka. – Ge henne 14 dagar till så ska hon vara i full gång. Tanja är ju en bra spelare att ha i ett lag, fastslår Persson.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.