Färre aborter med gratis p-medel

Nyheter Normalt är antalet aborter högst i just denna åldersgrupp.
Publicerad 4 mars 2010 • Uppdaterad 13 december 2021
Gratis p-piller kan minska antalet aborter. Foto: Scanpix
Gratis p-piller kan minska antalet aborter. Foto: Scanpix

Normalt är antalet aborter högst i just denna åldersgrupp. Projektet som initierats på uppdrag av den norska hälsovårdsstyrelsen, Helsedirektoratet, gick ut på att kvinnorna fick välja mellan p-piller, minipiller, p-spruta, hormonspiral med flera p-metoder. Myndigheten betecknar resultatet som framgångsrikt. Sedan 2002 får tonårsflickor mellan 16 och 19 år möjlighet att få gratis p-medel. En svensk utredning föreslog i höstas att hormonella preventivmedel subventioneras för ungdomar och vuxna upp till 25 års ålder, och att göra p-medel gratis för skolelever över 15 år.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.