Kvinna fick felaktig medicin

Skåne/Kristianstad Hon hittades sovande av hemtjänstpersonal i sin lägenhet i Kristianstad den 18 april.
Publicerad 4 mars 2010 • Uppdaterad 30 november 2021

Hon hittades sovande av hemtjänstpersonal i sin lägenhet i Kristianstad den 18 april. Kvinnan var svårväckt, hade snarkande andning och var allmänt förvirrad. – Det framstår som helt klart att det blivit fel någonstans i doseringskedjan. Händelsekedjan som ledde fram till denna felmedicinering har inte kunnat klarläggas på ett tillfredsställande sätt, skriver primärvåden i den Lex Maria-anmälan som har lämnats in till socialstyrelsen. En teori är att ett felaktigt doskort använts, och att det skett en förväxling med en annan patients läkemedel.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.