Premiär i flera bemärkelser

Kultur och Nöje – Det är lite nervöst förstås, och stressigt, men det ska nog gå bra, säger Tobias Andersson på torsdagen.
Publicerad 4 mars 2010 • Uppdaterad 14 december 2021
Kalle Rydberg spelar nyfiken kypare och Andreas Andersson förvirrad sekreterare till ministern i Hotelliggaren. Foto: David Sköld
Kalle Rydberg spelar nyfiken kypare och Andreas Andersson förvirrad sekreterare till ministern i Hotelliggaren. Foto: David Sköld

– Det är lite nervöst förstås, och stressigt, men det ska nog gå bra, säger Tobias Andersson på torsdagen. Det är inte bara Hotelliggaren det är premiär för. Tobias och Andreas Andersson har aldrig tidigare producerat en föreställning och Sven Melander gör regidebut i sådana här sammanhang. I onsdags kvällgjorde ensemblen ett första genomdrag inför publik. – Det kändes bra. Publiken verkade ha roligt och skrattade på rätt ställen, så vi är nöjda, säger Tobias Andersson.

Hur har biljettförsäljningen gått? – Ganska bra. Kristianstadspubliken kan vara lite försiktig, jag vet inte om man väntar på att läsa recensionerna först eller om man tänker att föreställningen går så länge att det finns gott om tid, men vi ligger hyfsat i fas med vad vi ska. Vad händer timmarna innan ridån går upp för premiärföreställningen? – Det beror på genrepet i kväll (läs: i går). Går det bra kan ensemblen förhoppningsvis få lite sovmorgon, det har de gjort sig förtjänta av. Andreas och jag får vila när helgen är över, det kommer att bli en massa småfixande för oss. Har ni fått mersmak på att producera fars? Eller undrar ni hur ni kunde utsätta er själva för detta? – Vi har nog varit där och vänt när det varit som värst, men payoffen är så stor. I går hade vi jobbat hårt, kört genomdrag efter genomdrag och var trötta. Men när publiken skrattade var det värt allt slit. Det är som Sven Melander säger: skrattet är farsens bränsle. Du låter så lugn nu – hur kommer du att känna dig på premiärdagen? – Det är så mycket smågrejor som ska fixas att jag inte hinner tänka efter så jag är nog hyfsat cool. Tills jag ska in på scen själv, säger Tobias Andersson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.