Frätte in hakkors i pojkes arm

Nyheter Händelsen utspelades i den åtalades bostad i Höganäs i september förra året, rapporterar Kvällsposten.
Publicerad 6 mars 2010 • Uppdaterad 30 november 2021

Händelsen utspelades i den åtalades bostad i Höganäs i september förra året, rapporterar Kvällsposten. Under en fest med några kompisar övertalade 19-åringen, som har kopplingar till Vit makt-rörelsen, sitt offer att "testa" en sak. Han tog tag i pojkens arm och ritade ett hakkors med en bomullstops indränkt med den starkt frätande syran. Pojken har berättat för polisen att det brände och gjorde fruktansvärt ont. Då han sköljde armen med kallt vatten, spred sig svavelsyran och frätte sönder ännu mer hud. Pojken fick ett ärr för livet. Nittonåringen medger att han försett pojken med svavelsyra och hållit i hans arm, men hävdar att pojken själv ristade in hakkorset. Enligt tidningen omfattar åtalet också misshandel av en annan pojke, olaga hot mot en annan pojke och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. I hans bostad fann polisen flaskor med svavelsyra, saltsyra och vätesuperoxid samt silvertejp och stubintråd.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.