Annons

1990: Hanna Jiborn

Nyheter Däremot är det bra att fira internationella kvinnodagen för att uppmärksamma kvinnors situation i resten av världen.
Publicerad 8 mars 2010 • Uppdaterad 15 december 2021
Hanna Jiborn sjunger
Hanna Jiborn sjunger

Däremot är det bra att fira internationella kvinnodagen för att uppmärksamma kvinnors situation i resten av världen. – Jag har precis kommit hem från Egypten, där såg man inga kvinnor. Det var bara män ute på gatorna som jobbade, säger Hanna Jiborn. – I andra länder är det viktigt att ta vara på kvinnans rättigheter. Det är en jätteviktig fråga men kanske inte just i Sverige, fortsätter hon. Så kallade feminister i hennes omgivning tycker hon har en tendens att överdriva svårigheter. – Jag tycker inte att det finns så mycket att klaga på i vårt land, säger hon. Hanna Jiborn kan inte minnas att hon någonsin har känt sig orättvist behandlad på grund av att hon är kvinna. För tillfället jobbar hon som chaufför och reser mycket i väntan på att börja studera på högskola. Hon vill läsa till civilingenjör med inriktning mot matematik. – Matte är det absolut roligaste jag vet. Jag går på det jag tycker är kul. Det ämnet har jag alltid haft lättast för, säger hon. – Lite nervöst är det. Jag vill ändå att det ska finnas några tjejer i klassen, tillägger hon.

Catharina NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons