Skolor samlar in femtioöringar

Hässleholm I veckan fick mellanstadieklasserna som har anmält sig till Klasskampen sina specialdesignade insamlingsbössor.
Hässleholm • Publicerad 8 mars 2010 • Uppdaterad 13 december 2021
Nu kan mynten göra skillnad. Foto: Scanpix
Nu kan mynten göra skillnad. Foto: Scanpix

I veckan fick mellanstadieklasserna som har anmält sig till Klasskampen sina specialdesignade insamlingsbössor. 340 miljoner 50-öringar ligger och skräpar runt om i Sverige och riskerar att bli värdelösa när myntet tas ur bruk den 1 oktober. En ensam 50-öring är i princip bara metallskrot men tillsammans är de en enorm kraft som kan skapa ett bättre liv för övergivna och utsatta barn. Därför har kampanjen Dammsug Sverige startats. Överskottet av insamlingen går till SOS-Barnbyar, Childhood och BRIS. Klasskampen är en del i detta. De 49 klasser som samlar in mest får en fin förstärkning till sin klasskassa. Vinnande klass bjuds dessutom in till en äventyrsdag på Furuviks djurpark med Ola Lindholm. Redan har 10 000 specialdesignade bössor har skickats ut till mellanstadieklasser i hela landet. I norra Skåne har följande skolor anmält sig: Röinge skola och Grönängsskolan i Hässleholm, Killebergsskolan samt Önnestads skola.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.