Tyringe tar nya tag

Sport – Något vi är väldigt glada för när vi nu skall börja bygga laget inför 2010/11, säger Tyringeordföranden Jörgen Persson.
Sport • Publicerad 8 mars 2010 • Uppdaterad 30 november 2021

– Något vi är väldigt glada för när vi nu skall börja bygga laget inför 2010/11, säger Tyringeordföranden Jörgen Persson. – Sedan tidigare har vi klart med Jakub Komma (till 2012), Robin Danielsson, Anton Hellsing och Sebastian Thuresson. Dessutom har Tyringeordföranden redan muntliga överenskommelser med ytterligare ett halvt dussin spelare. – I praktiken betyder det att vi redan har klart med 12 till 15 spelare som är mycket revanschsugna och vill spela vidare, menar Jörgen Persson som förstås var besviken när han firade sin bemärkelsedag i Dubai samtidigt som Grästorp slog ut Tyringe ur förkvalet i Tyrs Hov. – Det är klart att det kändes lite snopet att komma hem och vi var utslagna, speciellt eftersom jag hade klart med matchvärdar för de matcher som vi bara "skulle" spela i kvalserien. Tränaren Joakim Johansson och hans assistent Janne Sjödin skrev förra hösten kontrakt innebärande ett plus två år. – Vi ville väl prova oss fram från bägge håll men från klubbens sida är vi mycket nöjda med "Jocke" och "Sjödda" så det blir en fortsättning där, säger Jörgen Persson. Ekonomiskt då, hur blev säsongen? – Den gick bra och glädjande var exempelvis att vi hade kalkylerat med 250 000 i publikintäkter men utfallet blev nästan det dubbla, förklarar Tyringeordföranden som också förklarar att klubben tänker arbeta vidare med det bestämda målet att ta sig upp i ettan. – Vi fortsätter på vår treårsplan vilket betyder att vi på allvar skall kunna vara med i kvalet nästa säsong. Om ni gått upp redan den här säsongen hade ni då organisatoriskt varit förberedda? – Knappast, så där har vi en del att arbeta på inför kommande säsong, förklarar Jörgen Persson.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.