IFK sneglar efter målvakt

Hässleholm Nu undersöker IFK möjligheten att förstärka målvaktssidan.
Hässleholm • Publicerad 9 mars 2010 • Uppdaterad 15 december 2021
har lämnat klubben för Höörs IS. Foto: Patric Berg/Arkiv
har lämnat klubben för Höörs IS. Foto: Patric Berg/Arkiv

Nu undersöker IFK möjligheten att förstärka målvaktssidan. En målvakt som har varit intressant är Ängelholms FF:s Petter Augustsson, en välmeriterad 30-åring med bland annat tre Superettansäsonger i bagaget. Han kom till Ängelholm från Boden ifjol men på grund av skada spelade han bara elva seriematcher. Eftersom Ängelholm har värvat Daniel Andersson behöver de göra sig av med en av sina tre målvakter. Augustsson hade tidigare anbud från Norge. – Men det är inte längre aktuellt, säger Ängelholms sportchef Michael Kallbäck som bekräftar att en utlåning till IFK Hässleholm har varit på tapeten. Men enligt Petter Augustsson själv är han inte intresserad av att spela i IFK. – Jag har ju kontrakt med Ängelholm och har inte för avsikt att gå ner och spela i division två. Jag har inte haft kontakt med dom själv utan det har i så fall gått via klubben. Men division två i Sverige är helt uteslutet, klargör Augustsson. IFK:s värvaransvarige Michael Engel: – Vi har de här två målvakterna. Det blir alltid ruljans i trupperna i slutet men det är definitivt inget som är klart. Det är ingenting vi letar efter med ljus och lykta, så där vet du nog mer än jag vet, säger Michael Engel.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.