Länsstyrelsen vill öka byggandet

Nyheter Länsstyrelsen vill öka bostadsbyggandet i Skåne.
Publicerad 9 mars 2010 • Uppdaterad 30 november 2021

Länsstyrelsen vill öka bostadsbyggandet i Skåne. Därför inleds nu projektet Skåne bygger, där länsstyrelsen under våren ska diskutera med olika aktörer på bostadsmarknaden vilka åtgärder som krävs för att minska bostadsbristen. "Bostadsbyggandet måste öka kraftigt och det går inte att åstadkomma utan att alla aktörer på bostadsmarknaden jobbar mot samma mål. Vi måste samarbeta", säger Cecilia von Schéele, projektledare på länsstyrelsen i ett pressmeddelande. Förra året byggdes 1 619 bostäder i Skåne. Samtidigt ökade befolkningen med drygt 16 000 personer. Det är en bostad per tio nya invånare, konstaterar länsstyrelsen.

Eva Emmelin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.