Halkan ger stort tryck på akuten

Malmö Det rådde mycket halt väglag på de flesta håll i Skåne och akutmottagningarna hade minst sagt fullt upp.
Malmö • Publicerad 11 mars 2010 • Uppdaterad 13 december 2021

Det rådde mycket halt väglag på de flesta håll i Skåne och akutmottagningarna hade minst sagt fullt upp. - Det kan man lugnt säga. Vi har haft åtminstone mellan femton och tjugo extra fall under morgonen, säger Ulla-Britt Säll, sektionsledare på akutmottagningen vid Skånes universitetssjukhus i Malmö strax efter klockan åtta på morgonen. Är det mycket i jämförelse med annars? - Det är väldigt mycket. Vi kommer att få sätta in alla tillgängliga resurser i dag. Vid 15-tiden på eftermiddagen hade inströmningen minskat en aning, men trycket var fortfarande stort. - Vi har haft över femtio ortopediska patienter hittills i dag, vilket är mer än dubbelt så mycket som normalt, sa Tomas Jensen, ledningssjuksköterska. Däremot verkar halkan inte ha orsakat så många olyckor på vägarna, mycket beroende på att Vägverkets trafikledningscentral gått ut med varningar. Trafikanter har sänkt farten och trafiken flöt lugnt på de flesta större vägar under torsdagsmorgonen. Endast några få olyckor har rapporterats.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.