Peter Lovén tror på ljus Rökeframtid

Sport – Jag är från samma generation som Krille Torstensson och bröderna Bjerlestam, säger Lovén.
Sport • Publicerad 11 mars 2010 • Uppdaterad 30 november 2021

– Jag är från samma generation som Krille Torstensson och bröderna Bjerlestam, säger Lovén. 29-årige Peter Lovén började som så många andra Tyringegrabbar med att spela ishockey. Men efter något år var det innebandyn som tog över. Han gjorde sin första A-lagsmatch redan 1993 och var med i det framgångsrika Rökelag som blev trea i junior-SM 1998. – De första åren spelade jag i samma backpar som nuvarande Röketränaren Kent Johannesson, berättar Lovén. Rökebacken spelade under flera säsonger på 90-talet i Skånes olika distrikts-lag. 1996 var han med i det SM-vinnande J16-laget och de följande två åren blev det ett SM-guld samt ett silver med J18-laget. Det laget innehöll Rökespelarna Kristian Torstensson och bröderna Janne och Erik Bjerlestam. Nuvarande Rökespelaren Marcus Eriksson, då i Göinge IBK, var också med i guldlaget. Peter Lovén tycker dock att det Rökelag som till helgen spelar om SM-medaljer är betydligt bättre än det som han spelade i. – Det här laget är mycket mer tekniskt och roligare att titta på än vårt, säger Lovén. Den stora höjdpunkten under åren i Röke är säsongen då de som nykomlingar vann division 1 och fick kvala till allsvenskan. – Men även året innan var bra då vi vann tvåan. Det har inte blivit så många matcher för Peter efter jul då han besvärats av en långvarig förkylning. – Har kännt av den när jag ansträngt mig, men nu är jag frisk och kry. Peter har gott hopp om att Röke ska klara den all-svenska platsen i kväll. Hans Röke möter Carlshamn hemma i Tyrs Hov, men måste få hjälp av Färjestaden som inte får förlora mot Slätafly. – Tror att Färjestaden tänder till mot Slätafly då det brukar vara mycket folk i Karlskrona. Matchen är lite av ett derby så jag tror och hoppas att ölänningarna vinner, säger Lovén. Röke var nära poäng i senaste matchen mot Jönköping. Göingarna gick i kapp till fyra lika, men förlorade trots det på ett sent mål. – Det var tråkigt för nu kan Slätafly komma före oss om de spelar oavgjort och sedan vinner i sudden. – Tycker det överhuvudtaget varit alldeles för många uddamålsförluster den här säsongen. Peter, som fyller 30 år till hösten, tar numera ett år i taget. Jobbet som polis kräver sin tid och den långa försäsongen lockar inte så mycket. – Det roliga är att spela matcher, speciellt när man vinner, säger Lovén som är lite vankelmodig. – Det skulle vara kul att fortsätta om vi går upp i allsvenskan samtidigt som man inte vill sluta om vi ramlar ner. Men om det skulle hända är Peter mycket optimistisk när det gäller Rökes framtid. – Våra unga spelare växer med uppgiften och blir bara bättre och bättre. Det fortsätter att komma fram nya talanger i föreningen hela tiden. – Så det är frågan om hur länge gubben kan hänga med.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.