Fortfarande utan stegbil

Hässleholm Fordonet hade vid en närmare kontroll inte mindre än 72 fel som skulle åtgärdas av tillverkaren Bronto Skylift AB i Stockholm.
Hässleholm • Publicerad 12 mars 2010 • Uppdaterad 30 november 2021

Fordonet hade vid en närmare kontroll inte mindre än 72 fel som skulle åtgärdas av tillverkaren Bronto Skylift AB i Stockholm. Fordonet kördes upp till Stockholm och efter två veckor skulle man få tillbaka fordonet. Men nu är budet att den kommer först den siste mars. Det blir således istället fem till sex veckors väntan. – Vi har ju utbildat folk på fordonet och risken är stor att vi får göra en repris på de här utbildningsdagarna, menar räddnings-och säkerhetschef Anders Nählstedt. Räddningstjänsten har också skickat ett krav på 440 000 kronor för bland annat leveransförsening av fordonet. Och det kan också bli aktuellt med ett vite på 100 000 kronor för varje påbörjad vecka, utanför den avtalade tiden, som man är utan höjdbil. – Företaget har definitivt inte levt upp till sina avtalsmässiga åtaganden och det är väldigt irriterande att det blivit så här.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.