Bossa Nova-pionjär död

Personligt Den brasilianska artisten Johnny Alf är död, skriver New York Times.
Personligt • Publicerad 13 mars 2010 • Uppdaterad 30 november 2021

Den brasilianska artisten Johnny Alf är död, skriver New York Times. Johnny Alf, som blev 80 år, var sångare, pianist och låtskrivare. Han har sagts vara den som uppfann musikstilen Bossa nova genom att kombinera jazz- och sambarytmer. Själv ville han inte kännas vid termen, men kända artister inom genren, som Antonio Carlos Jobim och João Gilberto, har sagt sig vara influerade av Alf. Johnny Alf själv influerades av Frank Sinatra, George Gershwin, Cole Porter och Nat King Cole. Alf, vars dopnamn var Alfredo José da Silva, tog sitt artistnamn när han började spela professionellt vid 14 års ålder. Han dog av prostatacancer.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.