Tittarlyft för Melodifestivalen

Kultur och Nöje Melodifestivalen, som kämpat med dalande tittarsiffror i kampen mot OS, gjorde alltså ett markant lyft jämfört med 2009.
Publicerad 15 mars 2010 • Uppdaterad 13 december 2021
Melodifestivalen ökade i tittarsiffor. Här ses vinnaren Anna Bergendahl med sina låtskrivare Kristian Lagerström och Bobby Ljunggren. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
Melodifestivalen ökade i tittarsiffor. Här ses vinnaren Anna Bergendahl med sina låtskrivare Kristian Lagerström och Bobby Ljunggren. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix

Melodifestivalen, som kämpat med dalande tittarsiffror i kampen mot OS, gjorde alltså ett markant lyft jämfört med 2009. - Det är bara att konstatera att Sveriges största tv-program ligger orubbat på en unik tittarnivå. Det här är kvittot på att Melodifestivalen är Sveriges största underhållningsprogram som engagerar nära hälften av vår befolkning, säger Thomas Hall, projektledare för Melodifestivalen 2010 i ett pressmeddelande. Även "Melodifestivalen 2010: Eftersnack" lockade publik, sammanlagt 2 224 000 tittare ville följa efterspelet av Anna Bergendahls schlagerseger.

Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.