Artikeln saknar rubrik

Nyheter – Jag tycker nog att det var ett bra beslut med tanke på situationen.
Publicerad 16 mars 2010 • Uppdaterad 30 november 2021

– Jag tycker nog att det var ett bra beslut med tanke på situationen. det fanns inte mycket annat att göra, säger Christian Sonesson, ordförande i fullmäktigegruppen. Den moderata fullmäktigegruppen träffades i Staffanstorps rådhus vid 18-tiden på måndagskvällen. Enligt Christian Sonesson fick Stefan Möller, ordförande i socialnämnden, själv förklara vad som hänt beträffade Ulf. – Vi lyssnade på honom utan att avbryta och fick hans bild av det hela, förklarar Christian Sonesson. Efter sitt anförande meddelade Stefan Möller att han lämnar alla sina politiska uppdrag. Och Christian Sonesson fick hans begäran om att bli entledigad i handen. Jag sitter med den nu. Det känns lite konstigt. Men med tanke på alla skriverier och med hänsyn till Stefan själv, hans familj och partiet tycker jag det var rätt beslut. Stefan Möller svarade på partikamraternas frågor och mötet tog slut efter en dryg timme. Debatten lär ändå fortsätta och Christian Sonesson hoppas att ansvarsfrågan blir ordentligt utredd. – Som jag förstår det har väl Hörby kommun också ett ansvar. Allt är inte Stefans fel. Har uppståndelse kring Stefan Möller och hans familjehem skadat moderaterna i Staffanstorp? – Svårt att säga. Jag hoppas att väljarna ser skillnad på person och politik. Mångsysslaren (som han kallar sig själv) Stefan Möller kom in i politiken via festerna som Centerns ungdomsförbund ordnade på 80-talet. Snart var han ordförande i CUF:s lokala styrelse och i början av 90-talet fick han sitt första politiska uppdrag – som representant i kultur- och fritidsnämnden. Men Stefan Möller fick problem med Centerns politik. Han var tvärtemot partiet för både kärnkraft och Öresundsbron. 1993 hoppade han av, men inför valet 1998 bestämde sig för att gå in i politiken igen. Då som moderat. 2003 blev Stefan Möller moderat ordförande i socialnämnden.

Mats G SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.