Bilden av Tyringe ska nyanseras

Hässleholm Göte menar att det pratas den hel del om den dokumentära TV-serien som kanske blir av om produktionsbolaget Stockholm-Köpenhamn lyckats sälja sin idé till någon TV-kanal.
Hässleholm • Publicerad 16 mars 2010 • Uppdaterad 15 december 2021
Göte Persson på Tyringe museum berättar att Lasse Holmqvists gamla TV-dokumentär från 1966 "Tyringe – ett municipalsamhälle" kommer att visas under våren för att nyansera bilden av den nya TV-serie som kanske kommer att göras om Tyringe. FOTO: ARNE FORSELL/BILDEBRÅN/ARKIV
Göte Persson på Tyringe museum berättar att Lasse Holmqvists gamla TV-dokumentär från 1966 "Tyringe – ett municipalsamhälle" kommer att visas under våren för att nyansera bilden av den nya TV-serie som kanske kommer att göras om Tyringe. FOTO: ARNE FORSELL/BILDEBRÅN/ARKIV

Göte menar att det pratas den hel del om den dokumentära TV-serien som kanske blir av om produktionsbolaget Stockholm-Köpenhamn lyckats sälja sin idé till någon TV-kanal. Ett pilotavsnitt har spelats in och marknadsförs under våren av produktionsbolaget. – Många har synpunkter. Både för och emot. Ofta kommer kommentaren "bara det inte blir en Vinslövsfilm om oss", säger Göte som menar att diskussionen ingalunda är ny. I mitten av 60-talet kom Lasse Holmqvist till Tyringe och gjorde dokumentärfilmen "Tyringe – ett municipalsamhälle". – Många minns resonemanget under den inspelningen. Varför fick den och den vara med men inte den? Och varför skildras det och det men inte detta, berättar Göte. Nu mer än 40 år senare är intresset fortfarande stort för den gamla filmen. – Vi på museet får ofta förfrågningar om nya visningstillfällen, säger Göte och berättar att nu finns det inplanerade visningar av Holmqvists gamla film. Den första visningen blir den 30 mars klockan 19 i museet på Industrigatan 6 i Tyringe. Samma klockaslag och plats den 8 april visas filmen igen liksom vid en matinéföreställning fredagen 9 april klockan 15. Biljetter säljs på Tyringe bibliotek från den 22 mars. – Jag tror att den gamla filmen kan visa hur viktig dåtiden – det vill säga nutiden kan bli för framtiden, säger Göte.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.