Mats-Eric Nilsson synar ingrediensfusk

Hässleholm Arrangemanget står de fyra Rotaryklubbarna Hässleholm, Hässleholm Snapphanen, Hässleholm Västra och Vittsjö-Bjärnum för.
Hässleholm • Publicerad 17 mars 2010 • Uppdaterad 14 december 2021
ger tips i sina böcker om att alltid kolla innehållsförteckningen. Den 24 mars håller han föredrag på kulturhuset. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
ger tips i sina böcker om att alltid kolla innehållsförteckningen. Den 24 mars håller han föredrag på kulturhuset. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix

Arrangemanget står de fyra Rotaryklubbarna Hässleholm, Hässleholm Snapphanen, Hässleholm Västra och Vittsjö-Bjärnum för. Det är i Röda salongen i kulturhuset som Mats-Eric Nilsson håller sitt föredrag om ingrediensfusk i livsmedelsbranschen. I hans böcker avslöjar Mats-Eric fusket där tillsatser ersätter råvaror i livsmedel. Böckerna har sålt enormt i Sverige och Rotaryklubbarna i kommunen tvekade inte en sekund när man bokade in föredraget. – Vi tyckte det var spännande att göra det här och det var en idé alla nappade på, säger Sven-Inge Svensson, ledare för samarbetsprojektet. Rotary International är en organisation av män och kvinnor inom olika yrken använder mycket tid till att stödja samhället på olika sätt. Bland annat har klubbarna haft en stödgala i Qpoolen ihop i samband med tsunami-katastrofen för några år sedan. Var och en av klubbarna hjälper också olika organisationer både i Sverige och internationellt. Överskottet från Mats-Eric Nilssons föredrag beräknas bli runt 60000 kronor och går oavkortat till Rotarys läkarbank som bedriver sjukhusverksamhet i andra länder. – Samarbetet med medlemmar och sponsorer har fungerat jättebra, säger Sven-Inge Svensson. Mats-Eric Nilsson besök på kulturhuset har redan fått Röda salongen fullsatt och föredraget hålls den 24 mars.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.