Föräldrar vill ha kvar sina barn på Väster

Broby Ingen vet än så länge, men många föräldrar har börjat en kamp för att få ha kvar barnen på Västerskolan.
Publicerad 18 mars 2010 • Uppdaterad 29 november 2021

Ingen vet än så länge, men många föräldrar har börjat en kamp för att få ha kvar barnen på Västerskolan. – Barnen är lite små, när de går i fyran, säger Pernilla Freij, som har en så gammal dotter samt en två år yngre son. –De behöver fortfarande leka, när de är i fyran, fortsätter Pernilla, som själv arbetar som lärare i en annan kommun. I dagläget finns ännu inget färdigt förslag om att flytta över "fyrorna" från Västerskolan till Snapphaneskolan i Knislinge. Men föräldrarna har börjat oroas över detta. De rustar nu. Redan i dag är det trångt på Västerskolan. Läsåret 2013-2014 kommer klassrummen inte att räcka till där. Enhetschefen Catharina B. Rooth har lämnat in en skrivelse om behovet av att bygga ut Västerskolan med två klassrum. Frågan har nu senast diskuterats vid föräldrarådets möte på Västerskolan. Även vid förra mötet ställdes det frågor om detta. – Detta är en fråga som inte är avgjord. I nuläget är det bara gissningar om vad som kommer att hända. Inget kan dock uteslutas, skriver enhetschefen Catharina B. Rooth i protokollet från föräldrarådet. Utbildningspolitikern Karl-Erik Innala säger, att politikerna är mycket väl medvetna om att det börjar bli trångt på Västerskolan. Just på väster i Knislinge bosätter sig en hel del barnfamiljer. Så där ökar nu befolkningen. – Det här är en viktig fråga som kräver en klok lösning, menar Innala. Olika tjänstemän tittar nu efter, vad som kan göras. Det blir inget beslut i år, men 2012 måste vi ta politisk ställning. Mamman Pernilla Freij säger, att det råder ett hårdare klimat bland de äldre barnen än bland de yngre. Föräldrarna kommer därför att arbeta för att få ha kvar fyrorna på Västerskolan. I dag går femmorna och sexorna på Snapphaneskolan – med ett högstadium. –Barnen ska få vara barn så länge som möjligt.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.