Annons

”När jag snickrar stannar tiden”

Sport Läget Idag ska jag.
Sport • Publicerad 19 mars 2010 • Uppdaterad 13 december 2021
Johan Sturesons racingverkstad ligger vägg i vägg med hans civila jobb som kalkylator på en målerifirma.
Johan Sturesons racingverkstad ligger vägg i vägg med hans civila jobb som kalkylator på en målerifirma.

Läget Idag ska jag... hämta hem den nya tävlingsbilen från Danmark, en BMW 320si. Utanför racingbanan är jag... kalkylator och familjefar. Efter det blir det inte tid till så mycket annat. Jag tänker mycket på... det jag gör för stunden. Jag grubblar inte så mycket på saker som har varit eller som ska komma. Därför klarar jag mig inte utan... jag kan faktiskt inte komma på något här. Det bästa med mitt jobb... är att det är fritt och självständigt. Jag får jobba precis hur mycket jag vill... Om jag var STCC:s vd Bob Huzell... så skulle jag ha trimmat upp STCC-bilarna. I flera hänseenden har vi ett bra mästerskap med bra förare, täta race, duktiga team och stor mediabevakning. Men det skulle ha varit roligt med mer effekt under huven och snabbare bilar. Mitt liv En ledig lördagskväll... äter jag en god middag som min fru lagat, eller hämtmat. Själv är jag är kass i köket, jag vill gärna kunna laga något gott men efter varje misslyckande inser jag att det är inget för mig. Ska man göra en hel middag är det så mycket att tänka på, det räcker att man glömmer såsen och att den bränner vid så är ju hela middagen förstörd. Jag dricker en öl och tar det lugnt i soffan när barnen somnat. Jag tittar på något roligt på tv och umgås med min fru. Min favoritplats hemma är... i soffan på divanen med en bra tidning. Jag klär mig helst... i jeans, t-shirt, tröja. Jag är stolt över... min familj. Jag bävar för... om mina grabbar blir intresserade av racing. Jag kan se framför mig vilket kaos det skulle bli på Åsum Ring med tre vildar i varsin kart och mig själv som en förvirrad kartingfarsa. Man har ju varit på många kartingtävlingar och sett pappor som har två barn och sprungit mellan. Jag skämdes när jag... sålde min bil som luktade kräft-spad i bagaget. Jag ser fram emot... säsongens första STCC-race på Jyllandsringen om fem veckor.

Nödvändigt Artist/författare jag slukar allt av: Jag läser inte böcker, bara tidningar – mycket tidningar. Jag läser tyska och svenska motortidningar och danska och svenska inredningstidningar. Jag lyssnar bara på musik i bilradion och har lite förkärlek till country, där Alan Jackson är en av mina favoriter. Jag tittar på Melodifestivalen, i årets final höll jag på Eric Saades Manboy, och första avsnitten på Idol – det är kul att se när talangerna upptäcks och soporna gör bort sig. Tre personer som inspirerar mig: Ingemar Stenmark för att han verkade ha sådant fokus, lugn och samtidigt var genuint ödmjuk. Mor och far inspirerar givetvis mig eftersom det är de som har format en, men nu är det mer frugan som får mig att göra saker och ting. En plats jag gärna återvänder till: Resmål återvänder jag inte gärna till eftersom jag tycker att det är kul att se nya platser. Men jag har varit i Brasilien en gång och det vill jag absolut se mer av, där finns goa människor och lite spännande miljöer. Efter en dag på jobbet eller efter ett race så är det givetvis skönt att komma hem. En passion: Snickra egna möbler älskar jag men just nu blir det inte så mycket. När jag håller på att snickra och fundera stannar tiden. Det vill jag definitivt göra oftare. Jag har väl gjort ett 15-tal möbler; stolar, bord, sängar. Vissa har jag kvar hemma, andra har gått till loppis. Men snickra tycker jag är riktigt roligt.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons