Tekniska kontoret blir Teknik AB

Hässleholm Nu finns ett förslag till bolagsordning som ska behandlas först i kommunstyrelsens arbetsutskott, därefter i kommunstyrelsen och slutligen i fullmäktige måndagen den 29 mars.
Hässleholm • Publicerad 19 mars 2010 • Uppdaterad 29 november 2021

Nu finns ett förslag till bolagsordning som ska behandlas först i kommunstyrelsens arbetsutskott, därefter i kommunstyrelsen och slutligen i fullmäktige måndagen den 29 mars. När det gäller personalen kommer sammanlagt 17 lokalvårdare och vaktmästare som nu är anställda vid fritidsförvaltningen att erbjudas anställning i bolaget. Enligt bemanningsförslaget skall 18 personer stanna kvar i kommunens tjänst och 226 inklusive en vd anställas i det nya bolaget. Bolagets uppgift blir att till kommunen leverera stöd och service i form av vaktmästerifunktioner, fastighetsskötsel, fordonshantering, transporter, städfunktioner och underhåll av gator, vägar och parker. Men bolaget skall dock, i mindre omfattning, leverera tjänster till de helägda kommunala bolagen. Enligt bolagsordningen skall aktiekapitalet utgöra lägst två miljoner kronor och högst åtta miljoner kronor. I bolaget skall finna lägst 2 000 aktier och högst 8 000 aktier. Styrelsen som utses av fullmäktige ska bestå av sju ledamöter och fullmäktige utser också ordförande och vice ordförande i bolagets styrelse.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.