Vänsterpartiet växer inför valet

Broby Sedan Mats Andersson blev sjuk 2008 har vänsterpartiet fört en undanskymd tillvaro i Östra Göinge.
Publicerad 19 mars 2010 • Uppdaterad 29 november 2021

Sedan Mats Andersson blev sjuk 2008 har vänsterpartiet fört en undanskymd tillvaro i Östra Göinge. Men nu jobbas det hårt på att ändra på det, trots att man för tillfället bara har åtta medlemmar. Vänsterpartiets nya styrelse består av Joakim Wendel, Bernardo Espinosa och Thomas Nilsson. –Vi kommer att jobba hårt för att bli större, säger partiets nye ordförande Joakim Wendel. Vid årsmötet preliminärbestämdes också partiets lista till höstens val till kommunfullmäktige. Listan toppas av Joakim Wendel, följt av trion Bernardo Espinosa, Thomas Nilsson och Nina Andersson. –Det är inte helt fastställt att det blir så, vi har fram till den 15 april att ändra. Det kan bli så att vi fyller på med ytterligare något namn, mycket talar för det, säger Joakim Wendel. De viktigaste frågorna är att få bättre pendlingsmöjligheter till Hässleholm och Osby. Dess-utom kommer Vänsterpartiet jobba hårt för att få till stånd ett allaktivitetshus, med bad, bowling och inomhushall, i kommunen. –Jag tycker man kan titta på Hörby där kommunen samarbetat med en privat aktör. Vi vill helst att ett sånt hus placeras mellan Broby och Knislinge om det går att få loss mark där, säger Joakim Wendel.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.