Orientering på relativ barmark

Sport OK Pan-Kristianstad räddade än en gång arrangemangen under helgen.
Sport • Publicerad 21 mars 2010 • Uppdaterad 29 november 2021

OK Pan-Kristianstad räddade än en gång arrangemangen under helgen. Men under nästa fredag, lördag och söndag åker Pans bästa löpare över till Danmark för att tävla i Spring Cup på Själland; 2010 års första internationella kraftmätning i orientering . - Då får vi se, vilka som har klarat vinterträningen bäst och vilka orienterare som är allra mest sugna på att tävla, säger Johan Modig, elitlöpare från klubben i Kristianstad. - Spring Cup blir en intressant värdemätare för oss. Precis som vanligt. Och redan den 1-2 maj är det ju Tiomila; den här gången vid Finspång.

18-årige Martin Regborn från Hagaby GoIF i Örebro, vann herrarnas seniorklass i lördagens medeldistans över 5 200 meter. Han kom sedan trea vid söndagens långdistans över 10 800 meter. Hade inte Regborn missat rejält i går, skulle han ha kunnat vinna även då. Nu blev han trea, slagen med en knapp minut av Ukrainas landslagsman Olexander Kratov, som nu tävlar för OK Orion i Karlskrona. Andreas Ferm från FK Göingarna gjorde nu vårdebut genom att bli tvåa, 19 sekunder efter vinnaren. En stark insats! Martin Regborn är ett stort löfte och en väldig talang. Ett framtidsnamn att lägga på minnet, enligt Johan Modig. Regborn noterades i fjol för tiden 1.49 på Lidingöloppet, vilket är det snabbaste en 17-åring någonsin avverkat de tre milen i terräng... I lördags var han en halv minut snabbare än Martin Söderberg, OK Orion, Karlskrona, på den 5 200 meter långa medeldistansen i orientering, i strandnära skogar vid Furuboda. Bäste skåning där blev Jesper Håkansson, sedan en tid tävlande för FK Göingarna; förr i Härlövs IF:s dress.

3 700 respektive 7 500 meter. Anna "Humlaröd" Persson ställde upp båda dagarna - och lyckades bra: Etta i lördags och tvåa i söndags. Sanna Linsefors, 19-årig junior från Lunds OK, kom tvåa på medeldistansen för seniorer, medan släktingen Sara Linse vann långdistansen. Linnéa Lidström från OK Kolmården i Östergötland var annars favorit bland damerna. Hon kom fyra på söndagen, slagen med 1,37 minuter av veteranen Sara Linse, still going strong i skogen. Lidström missade nu grovt på väg till tredje kontrollen. Där försvann cirka tre minuter i viktig tid . Sedan plockade hon in sekund för sekund på banan, men det räckte alltså "bara" till fjärdeplatsen totalt. Med 435 starter i lördags och 650 i söndags fick OK Pan ihop bra med löpare. Flera orienterare - och andra klubbar - har tackat Pan för deras arrangemang, denna snöiga vinter. Enligt programmet skulle annars FK Åsen från Tollarp och Hästveda OK ha varit arrangörer under den gångna helgen. För dessa två OL-klubbar satte Kung Bore dock tidigt stopp.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.