Polis körde på vittne

Hässleholm Det var strax innan klockan fyra, natten mot lördagen som polispatrullen fick rycka ut.
Hässleholm • Publicerad 21 mars 2010 • Uppdaterad 13 december 2021
Här inträffade olyckan där en rattfyllerist först togs omhand och där polisen därefter körde på en fotgängare utan att stanna och hjälpa hoom. Foto: Henrik Nordell
Här inträffade olyckan där en rattfyllerist först togs omhand och där polisen därefter körde på en fotgängare utan att stanna och hjälpa hoom. Foto: Henrik Nordell

Det var strax innan klockan fyra, natten mot lördagen som polispatrullen fick rycka ut. En bilolycka hade inträffat på Vankivavägen där en rattonykter 20-åring fick tas om hand. Den misstänkte rattfylleristen sattes lugnt i polisbilen, som därefter skulle köras vidare mot polishuset. Polisen körde då upp på trottoaren vid busstationen intill trafikljusen på Vankivavägen. Där stod en grupp med ungdomar på cirka 10-15 personer som bevittnat olyckan med rattfylleristen. I närheten hade det även stannat eller flertal bilister som skulle se på olyckan. En i gruppen med ungdomar fick foten påkörd, någon som enligt ett vittne hade uppmärksammats av poliserna inne i bilen. De valde dock att köra vidare. Inte förrän senare på kvällen ringde polisen upp för att fråga hur det gick med den påkörda mannen. – Vi sade att det inte gick så bra. Han hade fått köras in till sjukhus där han fick röntgas. Han hade inte brutit något, men har väldigt ont i foten, berättar ett av vittnena. Han berättar att poliserna varken signalerade med blåljus, genom att tuta eller på något annat sätt för att gruppen skulle flytta på sig. – Hade det varit en vanligt bilist så hade det säkert räknats som en smitning. det finns många vittnen som såg olyckan och polisen har också själva hållit förhör med de drabbade, berättar ett vittne. Inre befäl i Kristianstad bekräftar att olyckan har inträffat och ger en annan syn på olyckan. Enligt händelserapporten stod folkmassan på trottoaren och alla utom en person flyttade sig när bilen sakta kom rullande. De har då försökt att köra förbi personen, men foten kom på något sätt i kläm. Exakt vad som egentligen har hänt kommer att få utredas vidare.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.