Deckarkväll med Josefsson

Nyheter Willy är uppvuxen i Ängelholm och har under mer än 20 år arbetat som kulturjournalist bland annat som redaktör för Obs-Kulturkvarten i P1.
Publicerad 22 mars 2010 • Uppdaterad 30 november 2021

Willy är uppvuxen i Ängelholm och har under mer än 20 år arbetat som kulturjournalist bland annat som redaktör för Obs-Kulturkvarten i P1. Han debuterade 1996 med "Död skörd" och huvudpersonen i den och de efterföljande åtta kriminalromanerna är Martin Olsson, en pensionerad polis som ganska motvilligt dras in i obehagliga händelseförlopp. Blygt och en aning skyggt umgås han med en tjugo år yngre kvinnlig journalist. I sina böcker återkommer Willy ständigt till Bjärehalvön och Ängelholm, dels för att han har en förkärlek till området, men också för att det är en tacksam metafor. - Den lilla staden där förfärliga saker händer får bli en spegel av Sverige och hur det svenska samhället utvecklar sig, liksom Martin Olsson är den siste folkhemshjälten, en hygglighet som håller på att gå förlorad. Det är inte bara i Sverige som Willy Josefssons deckare säljer bra, även i Tyskland, Danmark och Holland har hans böcker en stor publik. Biljetter säljs på biblioteket.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.