Skånefinal för band med utsikt

Kultur och Nöje Trots att Enjoy the View var med och tävlade redan förra året och då nådde riksfinalen kom det som en överraskning för dem att de gick vidare.
Publicerad 22 mars 2010 • Uppdaterad 14 december 2021
Enjoy the View från Osby har gått till Skånefinal i Musik Direkt. Dit tar de med sig Hässleholmsbandet Frozen View. Foto: Simon Bengtsson/Arkiv
Enjoy the View från Osby har gått till Skånefinal i Musik Direkt. Dit tar de med sig Hässleholmsbandet Frozen View. Foto: Simon Bengtsson/Arkiv

Trots att Enjoy the View var med och tävlade redan förra året och då nådde riksfinalen kom det som en överraskning för dem att de gick vidare. – Vi har bytt mot en lite hårdare stil som är mindre publikvänlig, men det uppskattades verkligen, säger Johan Martinsson, gitarrist och sångare i bandet. Övriga i bandet är Max Olsson, Markus Ekborg och Håkan Almbladh och killarna har spelat i den här konstellationen i ungefär två år. Nu väntar Musik Direkts Skånefinal, som är på Mejeriet i Lund söndagen den 11 april kl 16. – Det ska bli så kul att spela där. Mejeriet är något av en drömscen, säger Johan Martinsson. Men Musik Direkt är inte den enda tävling Osbybandet är med i. Den 27 mars gör de sin tredje och sista spelning i Rockkarusellen, den här gången i Höganäs. – Det har gått rätt så bra på de två andra spelningarna, men jag vet inte hur vi ligger till i tävlingen, säger Johan Martinsson. Bandet är också på gång och ska spela in en ny skiva under våren. Till Skånefinalen av Musik Direkt gick även Hässleholmsbandet Frozen View. "Som den felande länken mellan punkrock och metal fick ni fart på publiken. Energiskt, vilt och farligt" var juryns omdöme om bandet, som består av Viktor Tjernell, Jesper Pantzar, Christian Blad, Calle Kinhult och Johan Jönsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.