Anna Bergendahl går ut som sexa

Kultur och Nöje Anna Bergendahl tävlar i den andra semifinalen, som äger rum den 27 maj i Oslo.
Publicerad 23 mars 2010 • Uppdaterad 15 december 2021
Anna Bergendahl. Foto: Scanpix
Anna Bergendahl. Foto: Scanpix

Anna Bergendahl tävlar i den andra semifinalen, som äger rum den 27 maj i Oslo. Där kämpar hon och hennes "This is my life" mot bidrag från bland annat Schweiz, Danmark, Irland och Israel. - Vi hade maximal tur, det här är riktigt, riktigt bra. Det var det här eller att öppna hela tävlingen som vi höll tummarna för, säger Christer Björkman, ordförande för den svenska delegationen. Varför då? - Det hade varit fruktansvärt om det hade kommit fem ballader på raken och sen vi. Nu ligger vi efter Schweiz som har en upptempolåt, vilket är perfekt eftersom 12 eller 13 bidrag i Annas semifinal är ballader. I jämförelse med de andra bidragen kan man nästan kalla Annas låt för midtempo, säger han. Den svenska delegationen har redan börjat fila på hur Anna Bergendahls nummer ska slipas inför Oslo, eftersom ljus- och ljudförutsättningarna ser annorlunda ut i Oslo. Men Anna själv är inte involverad i arbetet ännu. - Anna tar ju studenten om några månader, så hon fokuserar på skolan och på att få skolarbetet att gå ihop med tävlingen, säger Christer Björkman. Värt att notera är att Azerbajdzjans bidrag, som är producerat av en svensktrio med bland andra Anders Bagge, går ut direkt efter Anna Bergendahls låt.

Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.