Dödsfall

Personligt Elsa Persson, Hishult och Björkebogården, har avlidit i en ålder av 94 år.
Personligt • Publicerad 23 mars 2010 • Uppdaterad 30 november 2021

Elsa Persson, Hishult och Björkebogården, har avlidit i en ålder av 94 år. Hon var född Ståhl i Nyvång, Åstorp och gifte sig 1939 med Erik Persson, Våxtorp. Makarna var bosatta i Vindrarp fram till 1945 då de köpte en gård i Ingvarsbygget, Hishult, där de gemensamt drev lantbruk. År 1992 blev Elsa Persson änka men bodde kvar på gården till år 2000 då hon flyttade till lägenhet i Hishult. Det stora intresset var trädgården med mycket blommor och grönsaker. På vintern handarbetade hon flitigt. De sista sju månaderna vistades Elsa Persson på Björkebogården i Knäred. Närmast anhöriga är barnen Britt Olsson, Markaryd, Ingrid med maken Göran Andersson, Bjärnum, Rune med hustrun Eivor, Knäred, Ylva med maken Bo Davidsson, Hishult, samt nio barnbarn och tolv barnbarnsbarn.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.