Linda Sundblad – Manifest

Kultur och Nöje 2006 släppte Linda Sundblad debutalbumet ”Oh my God!
Publicerad 24 mars 2010 • Uppdaterad 13 december 2021
Linda Sundblad Foto: Robin Nilssen
Linda Sundblad Foto: Robin Nilssen

2006 släppte Linda Sundblad debutalbumet ”Oh my God!”. Tack och lov var eran med Lambretta över för henne. Nu var det pop som stod på agendan, något hon gjorde bra med låtar som ”Oh Father” och ”Lose you”. På uppföljaren ”Manifest” fortsätter popen att spira, men det är något som fattas. Kanske är det för att Manifest trots sin generella popinriktning känns lite spretig. Ibland är det snällt, ibland lite tuffare, ibland rent ut sagt smörigt. Jag gillar Linda när hon är lite tuffare som i låtarna ”To all my girls” och ”Serotonin”. För att inte tala om samarbetet med Kleerup i ”History”. Kleerup kan sin grej med att hitta bra röster till sina små elektroniska mästerverk. Linda borde lära sig av Kleerup när hennes röst fungerar allra bäst. För ibland känns den felplacerad.

Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.