Formellt beslut av tågprojekt

Osby Sammanlagt tolv miljoner kronor till Pågatåg Nordost och en halv miljon till Sydostlänken kommer Osby att bidra med i sin del av finansieringen.
Osby • Publicerad 25 mars 2010 • Uppdaterad 30 november 2021

Sammanlagt tolv miljoner kronor till Pågatåg Nordost och en halv miljon till Sydostlänken kommer Osby att bidra med i sin del av finansieringen. Det är projekt som politikerna länge har kämpat med. Pågatågsprojektet är tänkt för persontrafik med ett nytt stopp i Killeberg och på ett flertal andra orter både i Skåne och Kronoberg. Sydostlänken är främst till för godstrafik från Karlshamn hamn och ska då passera förbi Lönsboda. – Jag vill konstatera att detta är en glädjens dag att vi har nått så här långt. För vår del är blir tågprojektet en injektion för Killeberg. Det blir en attraktiv ort att bo och verka i. För Osbys del kommer tågtrafiken att bli mer frekvent och då kommer trängseln på tågen att minska, sade kommunalrådet Anders Pettersson (C). Oppositionsrådet Erland Nilsson (S) höll med och berättade att partierna är "rörande överens" om projekten med en bättre tågtrafik i Osby kommun. – Jag vill även ge en eloge till näringslivet, bland dem Ikea och Nibe som har kämpat hårt för att få hit tågen, sade Erland Nilsson. Politikerna har nu förhoppningen om att båda projekten kommer med i den nationella infrastrukturplanen. – Allt talar för att projektet blir genomfört och där har också vi i kommunen ett hårt arbete framför oss att få fram upphandlingar bland annat i rätt tid. Det tror jag att vi klarar av, sade Anders Pettersson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.