Ja till ny hockeysarg

Broby 850 000 kronor till sargen flyttas över från det tilltänkta anslaget till ny gång- och cykelväg mellan Broby och Glimåkra.
Publicerad 25 mars 2010 • Uppdaterad 30 november 2021

850 000 kronor till sargen flyttas över från det tilltänkta anslaget till ny gång- och cykelväg mellan Broby och Glimåkra. Någon sådan väg kommer inte till stånd i år, eftersom Vägverket ännu inte kunnat komma överens med alla markägare längs den aktuella sträckan. – Nya pengar till gång- och cykelvägen fylls så att säga på inför 2011, förklarade kommunstyrelsens ordförande Tommy Johansson (S), sedan ett par inlägg gjorts i frågan. –Det handlar alltså inte om att behöva låna upp pengar eller så. Folkpartisten Percy Eriksson var uppe och pratade. Han menade, att det varit Svenska Ishockeyförbundet som "lockat" fram de 850 000 kronor hos kommunen. Men han höll med om att problemet med den gamla och slitna sargen måste lösas. Utan fungerande och godkänd sarg kan Trollarinken inte användas. Då står en dyrbar kommunala anläggning och bara tickar pengar. Sven-Gunnar Linné (S) framhöll, att det är viktigt att den här frågan nu kommer att lösas snabbt. Inget inlägg gjordes i frågan om beslutsförslag för avvecklingskostnader i samband med stängningen av Knislinge simhall. Nu gick kommunfullmäktige direkt på kommunstyrelsens förslag. Detta innebär, att 240 000 kronor anslås för inköp av förvaringsskåp och en kombiskurmaskin, till Broby sporthall, där många Knislingebor nu badar, sedan hallen i Knislinge stängts. Pengarna tas från de investeringspengar på totalt 500 000 kronor som är budgeterade i 2010 års budget för sporthallar . Fullmäktige godkände revisionsberättelsen för 2009. Ansvarsfrihet beviljades och årsredovisningen godkändes. Kommunrevisionens ordförande Sven Sjunnesson (KD) gav beröm åt Östra Göinges redovisning, men han tog upp ett par punkter med kritik åt kommunstyrelsen. Det var den så kallade Ramabaffären i Knislinge som spökade. Kritik riktades från ett par olika håll mot kommunala Ceiss AB. Krav restes på att kom munen bör sälja ut det bolaget. Även kommunstyrelsens ordförande Tommy Johansson höll till viss del med. Han menade, att det kan behövas en ny inriktning på Ceiss framöver. Miljöpartisten Ulf Holmén tyckte, att det kommunala renhållningsbolaget Ögrab behöver omstruktureras. Oppositionsrådet Patric Åberg (M) var bekymrad över den låga investeringstakten i kommunen i fjol. Ingen av beredningarna inom utskotten för omsorg och lärande respektive tillväxt och samhällsbyggnad hade något att rapportera vid torsdagskvällens fullmäktigemöte. Sammanträdet klarades av på fem kvart. Flera ordinarie ledamöter och de flesta av ersättarna var frånvarande.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.