Rockfotografen Jim Marshall avliden

Personligt Jim Marshall har tagit en rad legendariska rockbilder - så som den av Jimi Hendrix när han bränner upp sin gitarr på scen och Johnny Cash som pekar finger inne på fängelset San Quentin.
Personligt • Publicerad 25 mars 2010 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Scott Sommerdorf
Foto: Scott Sommerdorf

Jim Marshall har tagit en rad legendariska rockbilder - så som den av Jimi Hendrix när han bränner upp sin gitarr på scen och Johnny Cash som pekar finger inne på fängelset San Quentin. Andra kända akter som porträtterats av Marshall är Beatles, Bob Dylan, Rolling Stones och The Who, skriver NME. Jim Marshall, som somnade in i sömnen, blev 74 år gammal.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.