Artikeln saknar rubrik

Hässleholm Enligt Statens folkhälsoinstituts kartläggning är det stora variationer på barns och ungdomars psykiska hälsa i årskurs 9 på de olika skolor i kommunen.
Hässleholm • Publicerad 26 mars 2010 • Uppdaterad 29 november 2021

Enligt Statens folkhälsoinstituts kartläggning är det stora variationer på barns och ungdomars psykiska hälsa i årskurs 9 på de olika skolor i kommunen. Bjärnums grundskola: problem med alkoholbruk, medan nedstämdhet är ovanligt. Furutorpskolan, Vinslöv: problemens påverkan i vardagslivet är litet, däremot stora problem med alkohol- och tobaksbruk. Linnéskolan, Hässleholm: ytterst små problem med tobaks- och alkoholbruk, men mobbning, problemens påverkan i vardagslivet, nedstämdhet och bristande välbefinnande är vanligt. Läredaskolan, Hässleholm: problemens påverkan i vardagslivet och mobbning är stora problem, medan alkohol- och tobaksbruk är minimalt. T4-skolan, Hässleholm: förhåller sig väl till genomsnittet i landet på alla delarna. Tyringe skola: har inga problem med bristande välbefinnande, medan koncentrationssvårigheter och mobbning är förhållandevis vanligt. Vannarödsskolan, Sösdala: vanligt med nedstämdhet, mobbning, tobaks- och alkoholbruk samt problemens påverkan i vardagslivet, däremot är psykosomatiska besvär sällsynta. Västerskolan, Hässleholm: mobbning och problemens påverkan i vardagslivet är vanligt, däremot inte några psykosomatiska besvär. Hästveda skola: har för få elever (mindre än 50) för att presenteras i diagram, siffrorna anses som osäkra. Källa: Statens folkhälsoinstitut

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.