Higgins blir sportutvecklare i OIK

Sport Higgins fortsätter även som a-lagstränare – tillsammans med.
Sport • Publicerad 26 mars 2010 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Kristian Pedersen/Arkiv
Foto: Kristian Pedersen/Arkiv

Higgins fortsätter även som a-lagstränare – tillsammans med... vem? – Vi förhandlar med en tränare som ska ha hand om a-laget tillsammans med Higgins. Det är tänkt att de ska ha delat ledarskap, säger Osby IK:s ordförande Sven-Arne Svensson. Men du kan inte säga vem det är? – Nej, men det är en bra och etablerad tränare. Tanken med Stephen Higgins nya jobb som sportutvecklare är att långsiktigt bygga upp en stark och bred hockeyverksamhet. – Det här ligger i tiden. Man måste satsa långsiktigt och börja från grunden med att rekrytera spelare och utveckla dem från hockeyskolan och hela vägen upp, säger Higgins. Han ska jobba med rekrytering och erbjuda individuella pass och temapass utöver den vanliga träningen. – Det här ska stärka Osby IK. Om vi inte gör något nu, hur många spelare har vi då om fem år?, säger Sven-Arne Svensson. Stephen Higgins ska även hjälpa till att stärka relationerna med näringslivet och kommunen. Bland annat kommer han att sköta träningen för eleverna på Ekbackeskolans hockeygymnasium i Osby. – Det är viktigt att ha en bra relation med både kommun och företag. Som förening är man beroende av deras stöd, säger Sven-Arne Svensson. – Higgins är ett etablerat namn i Osby och han kommer att vara anträffbar i hallen och jobba för Osby IK:s utveckling på alla plan. Higgins är optimist när han pratar om framtiden. – Det ser mycket positivt, säger han. För OIK:s a-lag var den gångna säsongen ingen höjdare och laget tvingades kvala sig kvar i division två. Det ska inte upprepas nästa säsong. – Vi siktar på play off till ettan, säger Sven-Arne Svensson. –Det ser bra ut i truppen. Christian Eriksson kommer inte tillbaka och vi får se hur det blir med amerikanerna. Men i övrigt är alla positiva till en fortsättning, säger Higgins.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.