Mode, musik och skönhet

Hässleholm Strax nedanför catwalken står Linn Håkansen, Emelie Persson och Josefin Svensson.
Hässleholm • Publicerad 26 mars 2010 • Uppdaterad 14 december 2021
Calle Kristiansson uppträdde efter modeshowen. Foto: Arne forsell/bildbyrån
Calle Kristiansson uppträdde efter modeshowen. Foto: Arne forsell/bildbyrån

Strax nedanför catwalken står Linn Håkansen, Emelie Persson och Josefin Svensson. Frågan är vad som drar mest; modevisningen eller Calle Kristiansson som ska uppträda efter modeshowen? Calle är mest känd från Idol 2009. – Jag är här för både kläderna och för att få se och höra Calle, säger Linn.

– Mest Calle, rättar Emelie som såg Idolfinalen på plats i Stockholm. – Jag är nog här mest för att det äntligen händer något roligt i Hässleholm, säger Josefin. Snart badar catwalken i ljus och de 16 proffsmodellerna börjar sin taktfasta vandring. Ansiktsuttrycken är precis så blanka som på de stora modehusens visningar.

Det gäller för modellerna att dra uppmärksamhet till rätt plagg eller accessoar. Allt som visas på catwalken kan köpas i Hässleholm. Modellerna visar till och med gardintyger genom att drapera dem som klänningar. Med en prydnadskudde under armen är inredning också möjligt att visa i en modeshow. Den råa, tomma affärslokalen strax intill systembolaget i Gallerian passar perfekt, tycker cityledaren Tin Josefsdotter i Hessle City. – Det känns positivt att vi tillsammans lyckats fylla ut stället med det mesta av vad stan förmår, säger hon. Och så blir det då äntligen dags för Calle Kristiansson att äntra scenen. På några få minuter rivs catwalken och publiken samlas framför scen när rockmusiken drar igång. Längst fram står Linn, Emelie och Josefin...

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.