Nicole från Lönsboda ger järnet i Körslaget

Kultur och Nöje Det är tack vare att hon just nu studerar i Växjö som Nicole Wångne är kvalificerad att ingå i Niklas Strömstedts kör.
Publicerad 27 mars 2010 • Uppdaterad 15 december 2021
När hon inte sjunger utbildar sig Nicole Wångne till informatör. Foto: Arkivbild
När hon inte sjunger utbildar sig Nicole Wångne till informatör. Foto: Arkivbild

Det är tack vare att hon just nu studerar i Växjö som Nicole Wångne är kvalificerad att ingå i Niklas Strömstedts kör. Förutom att hon är duktig på att sjunga förstås. Sedan premiärprogrammet förra lördagen har kören övat, övat och övat ännu mer. – Vi har övat tillsammans tisdag, onsdag och torsdag och i dag sjunger vi på bussen till Stockholm. Sen har vi förstås övat på egen hand också. För min egen del handlar det om 24 timmar om dygnet, skrattar Nicole. Under veckan har kören också gjort allt för att väcka Växjöbornas intresse och uppmärksamhet. – I onsdags uppträdde vi med Charlotte Perrelli på Stortorget i Växjö och i går sjöng vi nationalsången på Lakers hockeymatch. Så vi hoppas att Växjö vaknat nu och röstar på oss, säger Nicole Wångne. Förra veckan sjöng Team Strömstedt Beach Boys låt God only knows. Då röstades ingen kör ut, men de två som fått minst antal röster pekades ut. Team Strömstedt var en av dem. Trots det satsar man även denna gång på en gammal goding: Turn, turn, turn, skriven av Peter Seeger på 50-talet och mest känd med The Byrds, som släppte den 1965. – Vi gör den på vårt sätt, i en version som inte gjorts innan. Folk kanske sätter sin dricka i halsen när de hör den. Den här gången öser vi på mer och har superbra koreografi. Vi är jättetaggade, säger Nicole Wångne. Hur är Niklas Strömstedt som körledare? – Han är jättesnäll, givmild och mån om att alla ska må bra i kören. Men han är också rivig och peppar oss. Vi träffar honom en dag i veckan, i onsdags var han med oss hela dagen och det kändes jättebra, och på fredagar och lördagar förstås. Nicole Wångne har sjungit en stor del av livet och är inte heller främmande för tävlingar. För några år sedan blev hon till exempel tvåa i tävlingen Sveriges Lucia. Hon har också haft planer på att satsa på en sångkarriär, men för närvarande utbildar hon sig till informatör, på universitetet i Växjö. Hur klarar du att kombinera Körslaget med studierna? – Jag resonerar som så att skolan står kvar, det gör inte Körslaget. Just nu kör jag både och. Än så länge går det bra, men det är detta som är livet. Jag älskar musik och kan inte vara utan, säger Nicole Wångne. Körslaget visas på TV4 i kväll kl 20.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.