Vinslövs församling trotsade regnet

Hässleholm Marie Larsson och Moa Arnberg heter två av de personer som arrangerade lördagens fasteinsamling.
Hässleholm • Publicerad 28 mars 2010 • Uppdaterad 13 december 2021
provade på ponnyridning på fasteinsamlingen i Vinslöv. Arrangörerna trotsade regnvädret.
provade på ponnyridning på fasteinsamlingen i Vinslöv. Arrangörerna trotsade regnvädret.

Marie Larsson och Moa Arnberg heter två av de personer som arrangerade lördagens fasteinsamling. Det var första gången denna typ av arrangemang genomfördes i slutet av fastan i Vinslöv. Hela församlingshemmet var fullsmockat med folk från byn. Aktiviteter för barn och vuxna fick alla att samlas, trots ett kallt och regnigt väder.

– Vi bestämde oss för att ha en sådan här jättedag tillsammans med den internationella gruppen. Tidigare har konfirmander och andra även samlat in pengar med hjälp av bössor. Nu samlas alla under ett enda sammelsurium., säger Marie Larsson när vi kommer på besök under eftermiddagen. – Här kan de måla påskägg, gå en meditationsrunda och nu ska vi snart ha en modevisning., fortsätter hon

I källaren sitter Amanda Henriksson tillsammans ett flertal andra ungdomar. För tillfället i full färd med att måla en fjäril på en av de besökande barnen. I rummet intill sitter ett flertal andra barn och målar påskägg i glada färger.

Även brödförsäljningen och osten gick som på räls,. Skänkta av PRO, SPF och Skånemejerier gick all behållning till Hela Världen. – Det är positivt när så många människor dyker upp och med ett stort engagemang. Men här finns också något för alla, både barn och vuxna, berättar Christer Frostensson, kyrkoherde som hjälpte till med försäljningen.

Fast modevisningen var nog ändå den mest populära aktiviteten. Med hjälp av sponsorer byggdes en scen upp, prydd av blommor där vuxna, barn och ungdomar visade upp kläder från lokala butiker. Även där gick all avkastning från biljettförsäljningen till Hela Världen. Under lördagskvällen arrangerade Vinslövs församling även en konsert till välgörenhet för de drabbade i Haiti. Där medverkade Kristianstad Heliga Trefaldighetskyrkas gosskör. Behållningen gick till Hopp för Haiti.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.