Över världsrekordet och SM-seger för Emil

Osby Särskjutningen avgjordes i två tavellopp om två meter på 2, 5 sekunder över en distans på 10 meter och Emil Martinsson sköt då totalt 19 mot Niklas Bergströms 18.
Osby • Publicerad 29 mars 2010 • Uppdaterad 30 november 2021

Särskjutningen avgjordes i två tavellopp om två meter på 2, 5 sekunder över en distans på 10 meter och Emil Martinsson sköt då totalt 19 mot Niklas Bergströms 18. – Mitt och Niklas delade svenska rekord är 393 vilket är två poäng över världsrekordet, påpekar Emil Martinsson för att inte övervärdera den svensk stjärnduons rekordartade söndagsprestation. Martinsson tillägger att det är lättare att skjuta i SM än i internationella mästerskapstävlingar. Men SM-resultaten var ändå sensationellt bra. Nu tog Emil Martinsson och Bergström ett SM-guld vardera, ungefär som vanligt. Jämnheten hos duon är mycket påfallande. Under de 100 SM-skotten i grundtävlingarna lördag och söndag hade Bergström sammanlagt en poäng mer. Niklas Bergström var väldigt glad också över sitt snabbloppsresultat 294 i regelbundna loppen i lördags. Raffel också i blandloppstävlingen där Emil sköt före Niklas. Bergström såg att Emil hade 197 i första omgången. Då sköt Niklas Bergström också 197. I andra sköt den svenska stjärnduon också lika nämligen 195 vardera och. alltså 392 för båda. Nu var det Emils tur att vinna, 19-18 i särskjutningen. Ingen finalskjutning i blandlopp. Närmast laddar Emil martinsson och Niklas Bergström för årets stora begivenhet, stora skytte-VM i München i augusti, för viltmålsskyttarna både 10 och 50 meter.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.