Påskkärringen flyger in över Broby

Broby På måndagen var André Pamp och Andreas Ljungqvist i full gång med att spänna fast påskkärringen på Broby torg.
Publicerad 29 mars 2010 • Uppdaterad 14 december 2021
André Pamp ser till så att påskkäringen kommer på plats på Broby torg
André Pamp ser till så att påskkäringen kommer på plats på Broby torg

På måndagen var André Pamp och Andreas Ljungqvist i full gång med att spänna fast påskkärringen på Broby torg. Häxan ville gärna blåsa iväg till Blåkulla och helt lätt att få henne stilla och lugn var det inte. –Vi använder julgransfoten från i vintras, som vi specialanpassat så att man kan ställa henne rak och fin, berättar Andreas Ljungqvist och blickar upp mot maran som dinglar i skyn. I år dessutom uppfräschad med nymålade naglar och nylagad svart slängkappa. Kycklingarna som tidigare fått bilister som passerat Nöbbelöv att höja på ögonbrynen får en ny placering på grund av arbetet med den nya rastplatsen. I år placeras de centralt mitt i rondellen där väg 19 möter 119, där ingen som kör in i Broby söderifrån lär kunna missa dem. Även den färggranna tuppen som ständigt pryder ena infarten till Hanaskogs kommer att tändas upp. –Påskdekorationerna är ett roligt inslag i vardagen och kan förhoppningsvis hjälpa till att sätta Östra Göinge på kartan, konstaterar Henrik Arvidsson på tekniska kontoret. Resten av Östra Göinges påskdekorationer får dock stanna i kommunförrådet över helgerna. –Vi har mindre pengar till parkskötsel i år och därför får det räcka med detta, berättar Henrik Arvidsson.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.