14 års fängelse yrkas för mordförsök

Nyheter Han bör dömas för människorov och mordförsök, sade åklagaren den sista rättegångsdagen.
Publicerad 30 mars 2010 • Uppdaterad 29 november 2021

Han bör dömas för människorov och mordförsök, sade åklagaren den sista rättegångsdagen. -Jag tycker att gärningarna är så hänsynslösa och råa och hade han varit över 21 år hade jag yrkat på livstid. Med de regler som finns kan han inte få mer än 14 år maximalt, säger chefsåklagare Pär Andersson till TT. Kvinnan polisanmälde i höstas sin före detta pojkvän för våldtäkt och misshandel. Några dagar senare, den 6 november, rövade han med henne i sin bil i centrala Kristianstad och hon hittades senare samma dag på ett fält utanför staden så svårt misshandlad att hon var nära att avlida. Hon hade bland annat skärsår och skador efter strypgrepp, och enligt läkare kommer hon aldrig att bli helt återställd. 21-åringen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning som visat att han inte lider av någon allvarlig psykisk störning varken vid undersökningstillfället eller när han rövade bort ex-flickvännen. Han nekar till anklagelserna. Han ska bli kvar i häktet tills domen meddelas den 7 april.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.