EU-förordning hotar skyttetävlingar

Sport - Beslutet har kommit som en blixt från klar himmel.
Sport • Publicerad 30 mars 2010 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Morry Gash/AP/Scanpix
Foto: Morry Gash/AP/Scanpix

- Beslutet har kommit som en blixt från klar himmel. Nu måste vi jobba för att skyttarna ska få dispens, säger Kerstin Bodin, tf ordförande i Svenska skyttesportförbundet, till Svenska Dagbladet på nätet. Tyskland, som ska arrangera skytte-VM i sommar, har enligt Bodin fått ett muntligt löfte om dispens att ta emot resande med ammunition i bagaget. – Men det hjälper ju inte om inte våra skyttar får checka in överhuvudtaget. Vi måste försäkra oss om att inte de tävlande blir stående på Arlanda, säger Bodin. Europeiska skytteförbundet jobbar nu för att få fram en gemensam dispensansökan. – Men det hastar att få besked. Vi har skyttar som ska iväg på internationella tävlingar bara några dagar efter att beslutet träder i kraft den 29 april.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.