Tekniska kontorets bolagisering dröjer

Hässleholm Det var på förhand givet att frågan om bolagiseringen av Tekniska kontoret skulle vålla het debatt.
Hässleholm • Publicerad 30 mars 2010 • Uppdaterad 30 november 2021

Det var på förhand givet att frågan om bolagiseringen av Tekniska kontoret skulle vålla het debatt. Sedan förslaget blev känt för en vecka sedan har det varit upprört på sina håll. Tommy Nilsson (S) klargjorde direkt att han och oppositionen motsatte sig förslaget om bolagisering, framför allt för att det, enligt dem, var oklarheter i det utskickade materialet. –Det finns MBL-förhandlingar gjorda i februari som inte finns med, men de gäller fortfarande för de är inte återtagna. Men vill ni att det ska avgöras i arbetsdomstol så är det upp till er, sade oppositionsrådet Tommy Nilsson (S) i ett lång inlägg där han avslutningsvis hade svårt att få rätt på vad som gäller vid LAS. Inte helt oväntat hade Lars-Göran Wiberg (C) en annan syn på saken. –Jag har pratat med juridiskt utbildade personer, och de har förklarat det är så här. Så, Tommy Nilsson, jag kan inte göra mer än så här, sade Lars-Göran Wiberg (C) i sin replik. När beslut skulle fattas krävdes votering, där Sverigedemokraterna avstod från att vara med, och då blev resultatet att ärendet om bolagisering av Tekniska kontoret ska återremitteras. Nästan lika het debatt som det var om Tekniska kontorets bolagisering var det vid antagandet av kompletteringsbudgeten. Trots att Urban Widmark (M) deklarerade att omsorgsnämnden, och då framför allt hemtjänsten, får fem miljoner kronor till i sin driftsbudget var oppositionen inte nöjd, och menade att det förslaget hade de med i sin budget i höstas. –Visst hade ni, men ni skulle också höja skatten, sade Lars-Göran Wiberg (C) som svar på Tommy Nilssons inlägg.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.