Annons

Bal på slottet succé

Hässleholm För första gången hölls studentbalen på Hovdala slott och trots att det var lite grått och småkallt kan man säga att det var en lyckad satsning.
Hässleholm • Publicerad 13 juni 2010 • Uppdaterad 13 december 2021
Sofia Karlsson och Felix Josefsson med Hovdalas porttorn i bakgrunden. Många var i god tid för att mingla ordentligt med kompisar och studiekamrater.
Sofia Karlsson och Felix Josefsson med Hovdalas porttorn i bakgrunden. Många var i god tid för att mingla ordentligt med kompisar och studiekamrater.

För första gången hölls studentbalen på Hovdala slott och trots att det var lite grått och småkallt kan man säga att det var en lyckad satsning.

Balen skulle börja klockan 19 men redan två timmar tidigare var det bilkö ut från stan till slottet och när klockan närmade sig 18 var det i stort sett proppfullt med bilar på alla fält i området. Ungdomar skötte dirigeringen av bilar och det såldes också korv och dricka. Studentekipagen släppte av ungdomarna på gången upp mot orangeriet där en röda matta rullats ut och där det redan var fullt med folk.

Annons

Promenadvägen sträckte sig sedan mot kryddträdgården och vidare över inre borggården för att stanna upp i gången vid den nyrenoverade arrendatorbostaden. Även där låg en röd matta och det var där som det serverades drinkar som mousserande vin, men också alkoholfritt.

Därefter blev det samling på den yttre borggården och det tog naturligtvis sin rundliga tid. Parkeringsvakterna gjorde sitt yttersta för att det skulle gå så smidigt som möjligt men vägarna i området är ju inte speciellt breda.

Klockan 19 var det så dags för de högtidsklädda studenterna att börja aftonens bal vilket förkunnades av Marcus Enochsson och Karl Lindén som på trumpet blåste fanfar från Hovdalas porttorn.Maten serverades i stora logen och det som ungdomarna serveradest under aftonen var bland annat stavlax bitar, lime och bröd varefter det blev helstekt fläskfilé med portvinsstuvade champinjoner, rotfrukter och potatisgratäng. Till efterrätt blev det hallon-och chokladfondant.

I logen fortsatte festen med mingel och dans till levande orkester och i kafeet på andra sidan borggården var det disco.– Det här är fantastiskt roligt och det regnar inte vilket vi är mycket tacksamma för, konstaterade Agneta Winberg på restauran Mikkelsen som arrangerade balen tillsammans med Peter Lundh på Conferanca.Det är ju en betydligt längre promenad på Hovdala slott än tidigare då ungdomarna gick över Stortorget till Stadshotellet. Men det är en strålande vacker natur eller som någon sa: "det är ju här som balen ska vara".

Det är elevråden som själva bestämt att balen skulle vara på Hovdala slottUn der tiden som ungdomarna samlades stot restaurangpersonalen lugnt och tittade på. Ett par mycket välklädda vakter var också på plats och konstaterade: "att det blir lugna gatan i kväll".

Festligheterna skulle pågå till klockan 02.00 enligt vad vaktpersonalen uppgav och att den här historiska och genuina platsen var ett bra val att fira sin avslutande skolgång var i alla fall de Norra Skåne pratade med rörande överens om. 76 kilo helstekt fläskfilé och 32 kilo laxkuber gick åt.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons