Även gamla klenoder måste tankas

Hässleholm – Den här maskinen har två bensinkranar och jag hade glömt att stänga en kran, berättade Åke där han stod på Vankivavägen strax nedanför Verumsgården och tankade bensin från en platsdunk som tidigare innehållet majonnäs.
Hässleholm • Publicerad 2 juli 2010 • Uppdaterad 14 december 2021
Åke Helgesson fick bensinstopp på sin Matchless från 1952 och fick tanka bensin från en dunk som tidigare innehållit majonnäs. Foto: ARNE FORSELL/BILDBYRÅN
Åke Helgesson fick bensinstopp på sin Matchless från 1952 och fick tanka bensin från en dunk som tidigare innehållit majonnäs. Foto: ARNE FORSELL/BILDBYRÅN

– Den här maskinen har två bensinkranar och jag hade glömt att stänga en kran, berättade Åke där han stod på Vankivavägen strax nedanför Verumsgården och tankade bensin från en platsdunk som tidigare innehållet majonnäs.

  – Jag fick dunken på macken och det går ju bra, konstaterade en glad Åke Helgesson som nu 67 år gammal håller på med äldre motorcyklar, bland annat en 98-kubikare och en del äldre bilar.På besiktningen blev det dock lite "backning" då det inte var något helljus på motorcykeln och så saknades varningstriangel.

– Det är på grund av sidovagnen. Har ekipaget tre hjul måste man nämligen ha varningstriangel. Det visste jag inte. Jag köpte motorcykeln i våras och det är en del att fixa till.– Den har en encylindrig motor på 500 kubik och det finns endast ett fåtal exemplar. Och det var för sidovagnen som jag köpte motorcykeln, konstaterade Åke Helgesson samtidigt som han utan tratt försökte få ner all bensin i tanken. – Jag är gammal svinfarmare och hade svin både i Mjölkalånga och Mala och nu när jag slutat så tyckte jag att detta kunde vara lite lagom tidsfördriv.– Men har ingen att trycka ner i sidovagnen men brukar istället för presenter erbjuda skjuts och det fungerar bra. Matchless är ett brittiskt motorcykelmärke som tillverkades åren 1899-1996 och är för många ett intressant samlarobjekt.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.