Nu tar Thomas steget upp som vd

Hässleholm Det är inte helt fel att säga att Thomas Rydhagen jobbat sig upp från golvet till vd för hela Smekab.
Hässleholm • Publicerad 2 juli 2010 • Uppdaterad 13 december 2021
lämnar vd-posten på Smekab och lämnar över till Thomas Rydhagen. Foto: Robert Rolf
lämnar vd-posten på Smekab och lämnar över till Thomas Rydhagen. Foto: Robert Rolf

Det är inte helt fel att säga att Thomas Rydhagen jobbat sig upp från golvet till vd för hela Smekab.–Jag började här direkt efter att jag slutat gymnasiet och sen gjort lumpen, säger Thomas som är maskiningenjör i botten.

De senaste nio åren har han varit produktionschef så det är en kille som är väl insatt i företaget som tar över den 1 augusti när nuvarande vd:n Bengt-Erik Persson övergår till pensionärslivet.–Jag fyllde 65 för en vecka sedan, och har funderat sedan i vintras på att jag skulle göra annat. Och nu kändes det rätt eftersom vi hade en naturlig kandidat till jobbet internt, säger Bengt-Erik Persson som tillträdde vd-posten 1994 och varit med om både upp- och medgångar i branschen.Han kommer dock inte lämna företaget helt och hållet. Platsen i bolagsstyrelsen har han kvar, och sedan kommer han att finnas med som ett stöd för Thomas om han känner att han behöver det.

–Jag har ju byggt upp ett stort kontaktnät under mina år. Så meningen är att jag ska finnas där som ett bollplank för Thomas om han behöver mej och vill ha min hjälp, säger Bengt-Erik.Smekab, som jobbar mycket med trafiksäkerhet och stallinredningar för mjölkproduktion, har en omsättning på cirka 130 miljoner kronor. Under åren med Bengt-Erik som vd har resultatmarginalen legat på ungefär elva procent–Min förhoppning är att kunna göra Smekab ännu mera flexibelt, för det lär inte gå långsammare i framtiden. Sedan blir det givetvis mer strategifrågor och marknadsinriktat tänkande för mindel, men det hoppas jag klara, säger Thomas Rydhagen.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.